خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

شنوایی سنجی نوزاد

تست گسیل صوتی گوش – Otoacoustic Emission(OAE) ، پاسخهای آکوستیکی تولید شده توسط گوش داخلی (حلزون شنوایی) در واکنش به محرکهای صوتی را اندازه گیری می کند. تست OAE با قرار دادن یک پروب کوچک که شامل یک میکروفون و یک بلندگوی کوچک است، در مجرای گوش خارجی انجام می گیرد.

این تست زمانی انجام می شود که نوزاد در حالت خواب باشد. محرک های صوتی از طریق میکروفون موجود در پروب به درون گوش ارسال می شود. زمانی که این محرکها، به اندام حلزونی شکل (Cochlea) گوش داخلی می رسند، سبب ارتعاش سلولهای مویی خارجی می شوند که این به نوبه خود سبب تولید صدای بسیار ضعیفی می شود که برگشت این صدا به گوش خارجی، توسط میکروفون دستگاه OAE ثبت می شود. متخصصین شنوایی شناس می تواند صداها را تشخیص داده و آن ها را مورد بررسی قرار دهد. اگر صدایی ضبط شده باشد می توان نتیجه گرفت که نوزاد تست را پشت سر گذاشته است. مدت زمان انجام این تست بین ۵ تا ۸ دقیقه متغیر است.
تست شنوایی OAE برای یافتن حرکت امواج صوتی در قسمت داخلی گوش نوزاد انجام می‌شود. یک صدای تیک تاک فرستاده می‌شود و گوش آزمایش می‌شود که آیا فوراً به این صدا پاسخ می‌دهد یا خیر. شنوایی سنجی نوزاد زمانی انجام می‌شود که نوزاد آرام و خواب است. برای گرفتن نتایج بهتر، یک نفر نوزاد را شیر می‌دهد یا نگه می‌دارد تا به او احساس آرامش بدهد.
احتمالاتی دیگری نیز می تواند سبب رد شدن در تست OAE شود از جمله : وجود عفونت در گوش میانی می باشد که مانع ثبت پاسخ های سلول مویی می شود. در این حالت نیز تست تمپانومتری برای ارزیابی تکمیلی توصیه می شود. تست OAE یک تست سریع و حساس است. در نوزادان در ۳ روز اولیه تولد آزمون OAE انجام می شود. در برخی از مواقع بدلیل وجود مایع در در گوش تعدادی از کودک در این آزمون رد می شوند ولی والدین نباید نگران باشند و دو هفته بعد برای تکرار تست و در صورت لزوم تست aBR باید مراجعه کنند. در تست OAE پاسخ سلول های مویی خارجی حلزون ثبت می شود.
تست پاسخ شنوایی مغزی (abr)
به منظور پردازش صدا، پالسهای الکتریکی از طریق عصب، از گوش داخلی به ساقه مغز (قسمت تحتانی مغز) ارسال می شود. تست ABR – Auditory Brainstem Response پاسخ ساقه مغز را به صدا ارزیابی کرده و یکپارچگی سیستم شنوایی از گوش تا ساقه مغز را مورد بررسی قرار می دهد. برای انجام تست ABR، چهار الی پنج الکترود بر روی سر نوزاد قرار می گیرد و سپس از طریق پروب کوچکی که در مجرای گوش نوزاد قرار داده می شود، محرکهای مختلف صوتی به داخل گوش ارسال می شود. این محرکها باعث تحریک عصب شنوایی شده و پالسهای الکتریکی از طریق عصب به مغز منتقل می شود. فعالیت های الکتریکی تولید شده توسط عصب، از طریق الکترودهایی که به سر نوزاد متصل است ثبت شده و بصورت شکل موج، در کامپیوتر به نمایش در می آید. متخصص شنوایی شناس می تواند محرکهای صوتی مختلف (تن خالص، کلیک و …) را در شدت های متفاوت ایجاد کرده و از این طریق ضعیف ترین شدت صوتی که نوزاد قادر به شنیدن آن است را تعیین کند.
در غربالگری شنوایی سنجی نوزاد، فقط از یک نوع محرک صوتی برای انجام تست ABR استفاده می شود که به آن “کلیک” گفته می شود. کلیک متشکل از چندین صدای مختلف (طیف فرکانسی گسترده) است که می تواند بصورت یکجا اطلاعات بیشتری را در ارتباط با سیستم شنوایی در اختیار شنوایی شناس قرار دهد. محرک صوتی کلیک، عموما در شدت صوتی بالا و پایین تولید می شود. اگر شکل موج مناسبی ثبت شود، نوزاد تست را با موفقیت سپری کرده است. برای انجام این تست نیز نوزاد باید در حالت خواب باشد. انجام تست ABR نسبت به تست OAE زمان بر بوده و در حدود ۱۵ دقیقه به طول می انجامد.
تست ABR بهترین گزینه برای شنوایی سنجی نوزاد و کودکانی است که همکاری ندارند و یا در آزمونهایی غربالگری رد شده اند . در تست ABR سه الکترود استفاده می شود که یکی را به پیشانی وصل می کنند و یکی دیگر را به محل بین ابروها و الکترود سوم را به پشت گوش متصل می کنند. این الکترودها امواج مغزی عصبی و ساقه مغز را ردیابی می کنند.

حقایقی درباره تست ABR

• تست aBR پاسخ مغز به اصوات شنیداری را اندازه می گیرد.
• این تست اغلب برای نوزادانی که در آزمون غربالگری رد شده اند انجام می شود
• تست ABR بدون درد و آسیب است.
• این تست یک تست کامل و دقیق است اگر کودک خوابیده باشد و یا در حالت بدون حرکت و چشمان بسته آرام باشد.
• اگر فرزندتان کمتر از ۶ ماه سن دارد می بایست در حالت چرت زدن این تست گرفته شود.
• اگر فرزندتان ۷ سال به بیشتر سن دارد می توان این تست را در حالت بیداری و آرام و دراز کشیده انجام داد.

تست تمپانومتری ( tympanometry )

یکی دیگر از تست هایی که می تواند بعنوان تست شنوایی سنجی نوزاد قرار بگیرد تمپانومتری است .هدف از این تست بررسی شرایط گوش میانی  و حرکت پرده گوش و استخواچه ها می باشد. تمپانومتری میزان کم شنوایی را مشخص نمی کند ولی می تواند در جهت تشخیص نوع کم شنوایی به شنوایی شناس و پزشک کمک کند. با کمک تست تمپانومتری می توان اطلاعات مفیدی در مورد پرده گوش و یا پارگی آن و ..  بدست آورد.  تمپانومتری با گذاشتن یک لوله در گوش انجام می شود.

در صورتیکه کودک شما به کم شنوایی مبتلاست، مهمترین قدم بعد از تشخیص میزان کم‌شنوایی، تجویز سمعک و پیدا کردن بهترین کلینیک سمعک است. کلینیک سمعک برتر، بهترین مرکز خرید سمعک برای نوزاد میباشد.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید