خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

شنوایی سنجی در دولت تهران

شنوایی سنجی در دولت تهران

حس شنوایی همانند حواس دیگر برای زندگی آدمی یک ضرورت است. اهمیت این حس را افرادی می فهمند که دچار کم شنوایی یا حتی ناشنوایی هستند. علاوه بر این که شنیدن صداهای اطرافیان و هر آن چه که در پیرامون ما هست از طریق شنوایی امکان پذیر است، این حس در رشد زبان و تکلم فرد هم نقش اساسی دارد.

افرادی که در شنیدن صداهای اطراف با مشکل مواجه می شوند، دچار بیماری کم شنوایی شده اند و باید برای تشخیص میزان کم شنوایی و درمان آن سریعا اقدام کنند. شنوایی سنجی شامل تست هایی است که از فرد گرفته می شود و مشخص می کند که میزان کم شنوایی او چقدر است. با توجه به این موارد در این مقاله قصد داریم تا به بررسی موضوع شنوایی سنجی در دولت تهران و موضوعات مرتبط به آن بپردازیم.

شنوایی سنجی به معنای ساده

شنوایی سنجی یا ادیولوژی در واقع به اندازه گیری و ارزیابی میزان شنوایی هر فردی گفته می شود که توسط متخصص شنوایی سنجی انجام می شود. انجام این ارزیابی هم از طریق تست هایی است که متخصص شنوایی سنجی یا ادیولوژیست از فرد می گیرد و میزان افت شنوایی یا سنگینی گوش وی را اندازه گیری می کند. نحوه انجام این تست ها هم این گونه است که صداهای مختلفی را با دستگاه به فرد ارسال می کنند و از وی می خواهند که به محض شنیدن هر صدا، آن را با زدن دکمه اعلام کند. نتیجه این تست ها میزان کلی شنوایی بیمار یا اصطلاحا نوار گوش او را مشخص می کند.

شنوایی شناس یا ادیولوژیست به چه کسی گفته می شود؟

شنوایی شناس یا ادیولوژیست، فرد متخصصی است که در رشته شنوایی شناسی تحصیل کرده و مدرک این رشته را در مقطع دکترای تخصصی اخذ کرده است. این رشته درباره دستگاه شنوایی انسان و نحوه تشخیص کم شنوایی و آسیب های مربوط به حس شنوایی انسان مطالعه می کند و راهکارهای درمانی برای انواع کم شنوایی را مورد بررسی قرار می دهد. از جمله مسائل و امور مربوط به متخصص شنوایی سنجی می توان به ارزیابی کم شنوایی و انجام تست های آن، بررسی پاره شدن پرده گوش، ارزیابی سرگیجه فرد و توانبخشی به او، تجویز سمعک، ساخت قالب های ضد صوت و ضد آب، ارزیابی گفتار بیمار و .... اشاره کرد. شنوایی شناس غالبا در مرکز شنوایی سنجی فعالیت می کند و روش های درمانی برای حل مشکلات شنوایی بیماران را مورد بررسی قرار داده و متناسب با وضعیت بیمار تجویز می کند.

مرکز یا کلینیک شنوایی سنجی به کجا گفته می شود؟

مرکز یا کلینیک شنوایی سنجی به محلی گفته می شود که در آن انواع خدمات مربوط به تشخیص کم شنوایی افراد و تجویز راهکارهای درمانی برای بیماران و افراد کم شنوا ارائه می شود. این مکان علاوه بر کلینیک ها می تواند در بیمارستان ها و درمانگاه های دولتی و خصوصی هم مستقر باشد. در این مرکز هم ادیولوژیست ها و پزشکان متخصص گوش، حلق و بینی مشغول به فعالیت هستند و از نظر تخصص هم دوره های مورد نظر را گزرانده اند. افرادی که به این مرکز مراجعه می کنند بر اساس اظهارات خودشان مبنی بر مشکلات کم شنوایی، تحت انجام تست های شنوایی سنجی قرار می گیرند. سپس بر اساس داده های تست ها و شواهدی که وجود دارد، میزان کم شنوایی فرد اندازه گیری می شود. در مرکز شنوایی سنجی، نتایج حاصل از انجام تست ها به صورت برگه نتایج در می آید که به آن نوار گوش یا اصطلاحا ادیوگرم می گویند.

تجویز سمعک در مرکز شنوایی سنجی

استفاده از سمعک رایج ترین راهکار برای رفع کم شنوایی در افراد مختلف است. سمعک، یک دستگاه کوچک الکترونیکی است که اصوات و صداهای پیرامون فرد را به وسیله یک میکروفون جمع می کند و با یک آمپلی فایر آن صداها را تقویت کرده و به گوش ما منتقل می کند. به همین دلیل سمعک برای کسانی که به هر علتی در شنیدن اصوات پیرامون یا گفتار دیگران دجار مشکل هستند یا بعضا صداهای را نمی توانند بشنوند، وسیله ای بسیار کاربردی و مفید است. در کلینیک ها و مراکز شنوایی سنجی، پس از آن که تست های شنوایی سنجی روی فرد انجام شده و میزان کم شنوایی وی مشخص شد، شنوایی شناس با توجه به آن، سمعک مناسب وی را پیشنهاد می کند. البته در انتخاب سمعک معیارهای دیگری از جمله ظاهر و نوع سمعک، سلیقه فرد، میزان بودجه و ..... هم تاثیرگزار است.

انواع سمعک ها

سمعک ها را می توان با توجه به معیارهایی از قبیل نوع فناوری، شکل ظاهری، سایز و برند سازنده به انواع مختلفی تقسیم کرد. در این جا به بررسی انواع سمعک ها از نظر نوع فناوری، اندازه و شکل ظاهری پرداخته ایم. در این خصوص لازم است افرادی که قصد دارند سمعک مورد نیاز خود را انتخاب کنند به فناوری به کار رفته و نیز شکل ظاهری و اندازه آن دقت کنند تا وسیله ای که خریداری می کنند مناسب آن ها بوده و بعدا دچار مشکل در استفاده از آن نشوند.

انواع سمعک بر اساس فناوری

سمعک ها را می توان از نظر نوع فناوری به کار رفته در آن ها به چهار دسته تقسیم کرد که در ادامه به بررسی مختصر هر یک پرداخته ایم.

  • سمعک های آنالوگ

سمعک های آنالوگ ساده ترین و ابتدایی ترین مدل های سمعک محسوب می شوند که از نظر هزینه خرید هم نسبت به دیگر مدل های سمعک ارزان قیمت تر هستند. در این سمعک ها یک دکمه برای روشن و خاموش کردن وجود دارد. همچنین درجه ای روی دستگاه قرار دارد که می توان با آن شدت صدا را کم یا زیاد کرد. تقریبا تمامی سمعک های آنالوگ قادر به افزایش صداها و اصوات به یک میزان هستند. از این رو این نوع سمعک ها نمی تواند تمامی انواع کم شنوایی را پوشش دهد و کارایی های مختلف ندارد.

  • سمعک های دیجیتال

سمعک های دیجیتال یکی دیگر از انواع سمعک ها بر اساس فناوری است که برای تنظیم صدای سمعک از رایانه استفاده می شود. به این صورت که شنوایی شناس با توجه به میزان افت شنوایی و نیازی که بیمار دارد، صدای سمعک را با رایانه تنظیم می کند تا بیمار به خوبی بتواند صداها را شنیده و با محیط خود ارتباط برقرار کند. با این قابلیت، بیماران رضایت بیشتری از این نوع سمعک ها نسبت به مدل های آنالوگ دارند.

  • سمعک های هوشمند

سمعک های هوشمند را می توان مدل های پیشرفته تر سمعک های دیجیتال دانست. این سمعک ها از این قابلیت برخوردارند که بیمار در هر محیطی که قرار داشته باشد، بسته به نوع محیط از نظر شلوغ یا خلوت بودن، سمعک به صورت هوشمند صداها را تغییر داده و کم یا زیاد کند. همچنین سمعک های هوشمند از قابلیت حذاف صداهای مزاحم هم برخوردارند.

  • سمعک های بی سیم

سمعک های بی سیم یا وایرلس را می توان جدیدترین نوع سمعک ها دانست که البته از فناوری پیشرفته ای هم برخوردار است. با این سمعک‌ها می توان بین دو سمعک یا بین وسایل صوتی دیگر از قبیل تلفن همراه، تلویزیون، تبلت و .... با سمعک ارتباط برقرار کرد. البته این سمعک ها نسبت به رقبای خود گرانتر هستند، اما از قابلیت های مختلفی هم برخوردارند.

انواع سمعک بر اساس شکل ظاهری و اندازه

سمعک ها را می توان بر اساس شکل ظاهری به دو نوع کلی درون گوشی و بیرون گوشی تقسیم کرد. نوع درون گوشی هم خود بر اساس سایز، به 4 دسته تقسیم می شود که در ادامه به بررسی مختصر هر یک پرداخته ایم.

  • سمعک های نامرئی iic

سمعک های نامرئی را می توان کوچک ترین مدل های سمعک و در عین حال جدیدترین آن دانست. این نوع سمعک ها در عمق مجرای گوش بیمار قرار داده می شوند. البته برای استفاده از این سمعک ها، باید کانال گوش از نظر شکل و اندازه مناسب باشد. این قبیل سمعک ها بیشتر مناسب افرادی است که دچار کم شنوایی خفیف هستند و در شنیدن صداها کم تر مشکل دارند.

  • سمعک های درون کانالی cic

سمعک های درون کانالی cic از نظر اندازه کمی بزرگ تر از مدل های نامرئی هستند. البته این سمعک ها هم کاملا درون مجرای گوش قرار داده می شوند و از این نظر هم سمعک های مخفی هستند که به راحتی قابل مشاهده نیستند. این مدل از سمعک ها بیشتر مناسب بیمارانی است که دچار افت شنوایی خفیف تا متوسط هستند.

  • سمعک های کانال itc

سمعک های کانال itc نوعی دیگر از مدل های درون گوشی هستند که برای افرادی تجویز می شود که مبتلا به افت شنوایی شدیدتر هستند. به لحاظ سایز و شکل ظاهری، این مدل ها بزرگ از سمعک های درون گوشی هستند.

  • سمعک های درون گوشی ite

این مدل سمعک ها نسبت به سه مدل قبلی بزرگ تر هستند و می توان آن ها را بزرگ ترین سمعک های درون گوشی تلقی کرد. این مدل سمعک ها برای افرادی مناسب است که دچار افت شنوایی متوسط تا شدید هستند.

  • سمعک های پشت گوشی

سمعک های پشت گوشی که با نام اختصاری bte شناخته می شوند، از جمله رایج ترین سمعک ها هستند که محل قرارگیری آن ها پشت لاله گوش است. صدا به وسیله قسمت بیرونی یا میکروفون سمعک دریافت شده و از طریق یک کانال یا تیوب به قالبی که داخل گوش قرار دارد، ارسال می شود. این مدل سمعک ها را می توان برای تمام سطوح کم شنوایی از نوع خفیف تا شدید استفاده کرد. همچنین این مدل سمعک ها برای کودکان هم قابل استفاده بوده و از این نظر برای آن بسیار مناسب است.

از نظر شکل ظاهری، سمعک های پشت گوشی را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. این سه دسته شامل موارد زیر می شود:

  • سمعک های پشت گوشی که از قالب باز برخوردارند.
  • سمعک های پشت گوشی که قالب استاندارد دارند.
  • سمعک های پشت گوشی که با خود بلندگوی داخل کانال دارند.

کلینیک سمعک برتر، ارائه کننده انواع خدمات شنوایی سنجی در خیابان دولت تهران

کلینیک سمعک برتر را می توان یکی از مراکز پیشگام و باسابقه در شنوایی سنجی و ارائه انواع محصولات کمک شنوایی از جمله سمعک دانست. این کلینیک که در شمال تهران واقع شده است، برای تمامی شهروندان در تمامی مناطق تهران خدمات دهی می کند و از این نظر کل مناطق تهران را پوشش می دهد. از جمله این مناطق و محله ها، خیابان دولت در تهران است که شهروندان ساکن در این خیابان و محله های اطراف می توانند به راحتی به این مرکز دسترسی پیدا کرده و از خدمات متنوع و مطلوب آن بهره مند شوند.

کلینیک سمعک برتر با برخورداری از متخصصان شنوایی سنجی و ادیولوژیست های متخصص و مجرب، همواره در تلاش است تا با ارائه خدمات مطلوب به بیماران، رضایت حداکثری آنان را به خود جلب کند. در این مرکز از دستگاه ها و فناوری های پیشرفته برای شنوایی سنجی استفاده می شود تا در کوتاه ترین زمان، میزان افت شنوایی افراد به درستی و با دقت بالا تشخیص داده شود. در این کلینیک انواع وسایل کمک شنوایی از جمله سمعک های باکیفیت و ساخت برندهای اصلی هم ارائه می شود. به همین منظور پس از تشخیص نوع و میزان افت شنوایی بیمار، شنوایی شناس، سمعک مناسب وی را پیشنهاد می کند. بیمار هم می تواند سمعک تجویز شده را با قیمت بسیار مناسب از این کلینیک به همراه گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش دریافت کند.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید