مرکز سمعک تهران کجاست؟
صداهای مختلف دنیا از شرشر باران تا لالایی مادر موسیقی دلانگیزی دارند که تا وقتی فرد قدرت شنوایی را از دست ندهد قدر آنها را نمیداند. یکی از راههایی که میتوانید با کمشنوایی مقابله کنید، استفاده از سمعک است.
سمعک به عنوان معجزه قرن حاضر با استفاده از تکنولوژی به برگشت سلامت شنوایی و لذت بردن افراد کم شنوا از لحظه لحظه زندگی کمک زیادی میکند. سمعکها انواع مختلفی دارند و برای انواع اختلالات شنوایی طراحی شدهاند. اگر از مشکل کمشنوایی رنج میبرید، کلینیک سمعک برتر میتواند به شما در خرید بهترین سمعک کمک کند و سمعکی متناسب با مشکل شنواییتان را در اختیار شما قرار دهد.
سمعک چیست و چگونه کار می کند؟
سمعکها وسایل الکترونیکی هستند که برای کمک به بهبود شنوایی خود از آنها استفاده میکنید. سمعک از یک میکروفون، تقویتکننده، پردازنده و یک بلندگو تشکیل شده است. همه آنها با هم کار میکنند تا صداها را بگیرند و به گوش شما بفرستند تا بهتر بشنوید. اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که سمعک میتواند شنوایی را بهبود بخشد و آن را بازیابی نمیکند. اگر از کمشنوایی خفیف تا متوسط یا کمشنوایی حسی عصبی رنج میبرید، سمعک میتواند به تقویت شنوایی شما کمک کند. تقریباً همه آنها با یک اصل کار میکنند. میکروفون صدای محیط اطراف شما را تشخیص میدهد در حالی که یک پردازنده صداها را به سیگنالهای الکتریکی تبدیلکرده و با تقویتکننده، به تقویت آنها میپردازد. بلندگو در نهایت سیگنالها را دریافتکرده و دوباره به صدا تبدیل میکند.
مرکز سمعک ایران
ایران از لحاظ پزشکی در جهان محبوبیت زیادی دارد. پزشکان گوش و حلق و بینی ایرانی جزو بهترینها هستند و تجربه و مهارت زیادی دارند. بیمارستانها، کلینیکها و سایر مراکز درمانی در ایران دارای تجهیزات پیشرفته هستند. در ایران کلینیکهای شنواییسنجی زیادی وجود دارند که با استفاده از بهترین تجهیزات به بهبود شنوایی شما کمک میکنند. کلینیک سمعک برتر به عنوان یکی از بهترین کلینیکها برای تست شنواییسنجی و بهبود وضعیت شنوایی در ایران محسوب میشود. کلینیک سمعک برتر که در استان تهران قرار دارد از مجهزترین دستگاههای بررسی شنوایی استفاده میکند و همچنین دارای نمایندگی فروش و تجویز انواع سمعک مانند سمعک اتیکن دانمارک، برنافون سوئیس، سونیک آمریکا، زیمنس و سیگنیای آلمان، سمعک A&M انگلیس، سمعک و ویدکس دانمارک با حداقل قیمت و بالاترین کیفیت و خدمات است.
چگونه می توانیم بفهمیم که آیا به سمعک نیاز داریم یا نه؟
اگر مطمئن نیستید که آیا به سمعک نیاز دارید یا خیر، باید علائم کمشنوایی را در خود جست و جو نمایید. به طور کلی، اگر هر یک یا برخی از شرایط زیر را تجربه کردید، ممکن است به استفاده از سمعک نیاز پیدا کنید:
- احساس میکنید که مردم در حال زمزمهکردن هستند.
- برای شنیدن حرفهای اطرافیان خود نیاز دارید هربار از آنها بخواهید آنچه را که گفتهاند تکرار نمایند.
- وقتی به رادیو و تلویزیون گوش میدهید، احساس میکنید باید صدا را بالا ببرید.
- وقتی فیلم میبینید نمیتوانید دیالوگها را درک کنید.
- وقتی چهره افراد را نمیبینید، نمیتوانید حرفهای آنها را متوجه شوید.
- وقتی با تلفن صحبت میکنید درک حرفهای فرد مقابل برایتان سخت است.
قیمت سمعک
به طور کلی، قیمت سمعک بسته به نوع آن متفاوت است. قیمت سمعک به عوامل زیادی مانند امکانات موجود، برند و نوع سمعک بستگی دارد. برخی از انواع سمعک ممکن است بسیار گران به نظر برسد اما اگر علاوه بر قیمت طول عمر سمعک را نیز در نظر بگیرید، قیمت آنها برای شما بسیار به صرفه خواهد بود. کلینیک سمعک برتر در تهران دارای انواع سمعک در قیمتهای مناسب است و در این کلینیک درصورتیکه بیمهها قرارداد جهت استرداد هزینه خرید سمعک داشته باشند، فاکتور معتبر صادر میگردد.
آیا سبک های مختلف سمعک وجود دارد؟
سمعکها با یکدیگر متفاوت هستند. انواع مختلفی از سمعکها با شکلها، اندازهها و سبکهای مختلفی وجود دارد. در زیر به بررسی سه نوع سمعک که بیشترین استفاده را دارند، میپردازیم.
- سمعک پشت گوش
- سمعک داخل گوش
- سمعک داخل کانال گوش
البته سمعکها فقط به این سه نوع محدود نمیشوند و در طرحها و انواع مختلفی وجود دارند. هریک از سمعکهای ذکرشده در بالا دارای مزایا و معایبی هستند و شما باید بر اساس شرایط و ترجیحات خود بهترین نوع سمعک را انتخاب کنید.
سمعک پشت گوش
سمعک پشت گوش از دو قسمت تشکیل شده است. دستگاهی که در پشت گوش قرار دارد و قسمت کشیدهای که داخل گوش میرود. 2 نوع اصلی سمعک پشت گوش وجود دارد:
سمعک گیرنده داخل گوش (RITE)
این نوع سمعک همچنین به عنوان سمعک گیرنده داخل کانال (RIC) نیز شناخته میشود. این نوع گیرنده در داخل گوش قرار گرفته و بقیه دستگاه در پشت گوش قرار میگیرد.
مزایای سمعک RITE:
- دارای باتریهای قابل شارژ است.
- معمولاً میتوان آن را به تلفن وصل کرد.
- اگر گیرنده آسیب دیده است یا اگر به گیرنده قویتری نیاز دارید، میتوانید آن را تعویض کنید.
- استفاده از آن راحت است.
معایب سمعک RITE:
- رطوبت و جرم گوش میتواند به اسپیکر آن آسیب برساند.
- اگر موی سر کوتاه باشد، دیگران میتوانند آن را ببینند.
- میتواند باعث تجمع موم شود.
سمعک پشت گوش دارای قالب گوش
مدلها و انواع بسیاری از این نوع سمعک وجود دارد. تقریباً شبیه سمعک RITE است. با این تفاوت که در این نوع سمعک گیرنده داخل گوش قرار نمیگیرد. سمعک پشت گوش دارای قالب گوش یکی از قدیمیترین انواع سمعک بوده و دارای مزایای بسیاری از جمله موارد زیر است:
- میتوان از آن برای بهبود کمشنوایی شدید استفاده کرد.
- باتریهای بزرگی دارد بنابراین دارای عمر باتری بالایی است.
- بزرگ است و این ویژگی پیداکردن آن را راحت میکند.
- میتواند با گزینههای اتصال بیشتری همراه باشد.
معایبی نیز دارد:
- بیشتر قابل مشاهده است.
- اگر سبک زندگی فعالی داشته باشید، ممکن است از گوشتان بیوفتد.
- رطوبت میتواند به قالب آن آسیب برساند.
- قالب گوش میتواند حس آویزانشدن را ایجاد کند.
سمعک های داخل گوش
این نوع سمعک در گوش خارجی و قسمت کوچکی از داخل کانال قرار میگیرد. تمام قسمتهای سمعک داخل گوش در داخل گوش قرار گرفته و برای بهبود شنوایی بیماران مبتلا به کمشنوایی خفیف تا شدید استفاده میشود.
مزایای سمعک داخل گوش:
- آنها به خوبی روی گوش قرار میگیرند و کیفیت صدای خوبی را ارائه میدهند.
- قابل مشاهده نیستند.
معایب سمعک داخل گوش:
- میتوانند با جرم گوش و رطوبت آسیب ببینند.
- نمیتوانند به کمشنوایی در فرکانسهای بالا کمک کنند.
- نباید برای کودکان استفاده شوند.
سمعک داخل کانال گوش
سمعکهای داخل کانال گوش (CIC) کوچک هستند و داخل کانال گوش شما قرار میگیرند. آنها برای کمک به بیمارانی که از کمشنوایی خفیف تا متوسط رنج میبرند استفاده میشوند.
مزایای سمعک داخل کانال گوش:
- آنها در داخل گوش نامرئی هستند.
- به انرژی کمتری نیاز دارند.
- آنها صدای باد را تقویت نمیکنند.
معایب سمعک داخل کانال گوش:
- باتریهای کوچکتری دارند.
- میکروفون آن با جرم گوش مسدود میشود.
- صدا در آن به صورت دستی قابل کنترل نیست.
هنگام خرید سمعک باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
وقتی سمعک میخرید، فقط یک محصول را نمیخرید، بلکه زمان و پول خود را روی یک محصول سرمایهگذاری میکنید. عمر سمعک در صورت مراقبت از آن بین 5 تا 6 سال است. برخی از سمعکها با مراقبتهای بعدی همراه هستند و این میتواند به کاهش هزینه نگهداری سمعک در آینده کمک کند؛ بنابراین هنگام خرید سمعک باید به این نکته توجه کنید که پس از دریافت آن چه مراقبتهای بعدی برای شما در نظر گرفته میشود. گارانتیها نیز مهم هستند؛ بنابراین باید به مواردی که در گارانتی شما پوشش داده میشود، توجه کنید. حتی با پیشرفت فناوریهای ساخت سمعک، منطقی است که بعضی اوقات نیاز به تعمیر سمعک پیدا کنید. در کلینیک سمعک برتر، خدمات تنظیم و گارانتی بینالمللی و 5 سال خدمات تعمیر از سوی شرکت سازنده سمعک برای خدمترسانی به بیماران در نظر گرفته میشود.
عادت کردن به سمعک
عادتکردن به سمعک برای برخی از بیماران دشوار است. احساس سمعک در گوش و تغییرات در شنوایی میتواند عجیب باشد. برای کمک به عادت کردن یا سازگار شدن با سمعک خود میتوانید:
- با استفاده از سمعک برای چند ساعت در روز شروع کنید و مدت زمان آن را به تدریج افزایش دهید.
- برای شروع از سمعک در مکانهای ساکت استفاده کنید.
- برای تمرین با خانواده و دوستان خود به صورت گروهی صحبت کنید.
- از خانواده خود بخواهید صدای تلویزیون را روی صدای معمولی تنظیم کنند.
- سعی کنید تلویزیون و فیلم را با زیرنویس تماشا کنید تا به مغز شما کمک کند که بتواند صداها را با کلمات مرتبط نماید.
- سعیکنید هنگام خواندن کتاب، به کتاب صوتی گوش دهید.
- سعی کنید با صدای بلند حرف بزنید حتی اگر تنها هستید.
انتخاب بهترین سمعک برای شما
اکثر بیمارانی که به سمعک نیاز دارند شروع به پرسیدن سوالاتی در ذهن خود میکنند. کدام سمعک برای من بهتر عمل خواهد کرد؟ پاسخ همیشه بسته به فردی که سوال میکند متفاوت است. انتخاب سمعک به شدت کم شنوایی، سبک زندگی و البته ترجیحات شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر سبک زندگی فعالی دارید، باید سمعکی را انتخاب کنید که به راحتی از گوش شما نیفتد. همچنین باید باتریهای سمعک، برند و بیمه آن را نیز در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که برای انتخاب سمعک مناسب باید با متخصص شنوایی خود مشورت کنید؛ زیرا او میتواند به شما در تصمیمگیری بهتر کمک نماید. شما از طریق تماس با کلینیک سمعک برتر میتوانید با متخصصان شنوایی آن ارتباط برقرار کرده و برای خرید سمعک متناسب با وضعیت شنوایی خود با آنها مشورت کنید.