خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

توکسوپلاسموز

عفونتی است که ممکن است شما از یک انگل میکروسکوپی به نام توکسوپلاسما گوندی دریافت کنید. اگر چه عفونت به طور کلی در افراد با سیستم ایمنی سالم باعث بروز بیماری با نشانه های بسیار خفیف می شود، اما در دوران بارداری مخاطره آمیز است. زیرا انگل می تواند جفت و جنین تان را آلوده کند.

ابتلا به این عفونت در دوران بارداری می تواند خفیف یا شدید بوده و باعث تولد نوزاد مرده، آسیب ساختاری و عصبی طولانی مدت و دیگر اثرات مخرب برای نوزاد شود.

خبر خوب این است که می توانید برای جلوگیری از ابتلا به عفونت کارهای زیادی انجام دهید.
خطر ابتلا به توکسوپلاسموز در بارداری را جدی بگیرید
خطر ابتلای جنین به این بیماری با پیشرفت حاملگی مادر افزایش می یابد.

* اگر شما در سه ماه اول به توکسوپلاسموز مبتلا شوید، خطر ابتلای جنین حدود 15 درصد است.

*اگر در ماهه دوم آلوده شوید، خطر ابتلای جنین حدود 30درصد است.

* اگر در سه ماهه سوم مبتلا شوید، 60 درصد خواهد بود.

* با این حال، در حالی که خطر انتقال در اواخر بار داری بیشتری است، توکسوپلاسموز به احتمال زیاد زمانی برای کودک تان جدی و خطرناک خواهد بود که در سه ماهه اول آلوده شود.

* همچنین اگر شما چند ماه پیش از بارداری در معرض بیماری قرار گرفته باشید، خطر ابتلای جنین تان بسیار اندک است.

* اگر شما می دانید که به تازگی آلوده شده اید، بیشتر کارشناسان پیشنهاد می کنند پیش از تلاش برای باردار شدن 6 ماه صبر کنید.
توسکوپلاسموز چگونه انتقال می یابد؟
کار شناسان تخمین می زنند که حدود نیمی از عفونت های توکسوپلاسموز با خوردن گوشت خام یا گوشتی که به خوبی پخته نشده ایجاد می شوند؛ اما همچنین ممکن است با خوردن غذاهای شسته نشده آلوده، نوشیدن آب آلوده یا دست زدن به خاک آلوده، خاک مدفوع گربه یا دست زدن به گوشت خام و سپس دست زدن به دهان بینی یا چشم، انگل را دریافت کنید.
توکسوپلاسموز نمی تواند از فرد به فرد منتقل شود، به جز انتقال از مادر به جنین در طول بارداری یا از طریق انتقال خون آلوده یا پیوند عضو، نیز آزمایش های دوران بارداری می توانند به پیشگیری از بسیاری از ناهنجاری های نوزاد کمک کنند.
نشانه های بیماری توکسوپلاسموز
مشکلات گوشی و شنوایی-درگیری عمقی چشم - انحراف چشم - نابینایی - صرع - عقب ماندگی جسمی و ذهنی - کم خونی - یرقان - تظاهرات پوستی - التهاب مغز - کوچکی مغز و جمجمه - رسوب کلسیم در مغز - درگیری های مغز و اعصاب - بیماری های ریوی - اسهال و...

همچنین، ابتلا به توکسوپلاسموز طی بارداری با مواردی از سقط خود به خودی جنین، تولد نوزاد مرده و زایمان زودرس همراه است.
درمان توکسوپلاسموز در بارداری
درمان زنان باردار مبتلا باعث ریشه کنی کامل بیماری از مادر نمی شود ولی می تواند از میزان انتقال به جنین بکاهد که در ماه های مختلف بارداری بر اساس اثبات گرفتاری جنین در مورد نوع آن تصمیم گیری می شود. در صورت تولد نوزاد مبتلا ممکن است نیاز به درمان نوزاد تا دوره های طولانی حتی بیش از یک سال باشد و در این مدت نوزاد باید دقیقا تحت کنترل قرار داشته باشد.
پیشگیری از توسکوپلاسموز
شناخت بیماری و پیشگیری از ابتلا به آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مهم ترین توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا عبارتند از:

- مصرف نکردن گوشت خام یا نیم پز

- مصرف سبزیجات پس از شست وشو و ضدعفونی کامل

- مصرف نکردن سالاد و سبزیجات و غذاهای گوشتی در رستوران ها و مکان های عمومی، طی بارداری

- بررسی سرولوژیک زنان قبل از بارداری، برای تعیین وضعیت از نظر سابقه تماس با توکسوپلاسما

- نگهداری نکردن از گربه در منزل، به ویژه هنگام بارداری
همچنین آنکه مصرف داروها توسط مادر نیز در دوران بارداری حتما باید کنترل شود زیرا مصرف بعضی از داروها توسط مادر در دوران بارداری باعث تاثیر بر روی شنوایی جنین و نوزاد می‌شود بنابراین در دوران بارداری مصرف دارویی باید حتما با دستور پزشک باشد.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید