خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

تاثیر بیماری ها بر سیستم شنوایی

اختلال متابولیک:
بسیاری از اختلالات متابولیک که در با افزایش سن در فرد ایجاد میگردد میتوانند بر روی شنوایی تاثیر بگذارند. برخی از شایعترین این اختلالات میتوان به اختلال در منتابولیسم گلوکز در دیابت ,اختلال در متابولیز که در کلیه رخ میدهد ,افزایش چربی بدن و شرایط مربوط به اختلال در تروئید اشاره کرد. از بین این موارد اختلال اول و دوم بسیار مهم است و بدان پرداخته شده است.


دیابت شیرین:
دیابت شیرین یک سندرمی است که در افراد مسن بصورت بدعملکردی متابولیسم دیده میشود.در این باید گفت که تغییرات وابسته سن در این افراد باعث بروز دیابت شیرین,دیابت ناشناخته و اختلال در متابولیسم گلکوز و چربی و پروتین دیده میشود.ثانیا در افراد دیابتی انسولین خون بسیار کم است و این افراد تحت تاثیر تغییرات عروقی هستند.تغییرات مربوط به نوروپاتی در افراد دیباتی دیده میشود زیر دیابت تعادل عصبی –شیمیایی را در بدن به هم میزند و باعث بروز این نوروپاتی میشود . نوع کاهش شنوایی ان حسی عصبی میباشد. با این وجود در 18 بیماری که فرانگینهام بر روی انها مطالعه کرده بود آستانه ها در حضور و بدون دیابت تغیر نکرده بودند و امتیاز درک گفتار در شرایط فراآستانه ای زیاد شده بود.
مشاهدات بالینی نشان میدهد که دیابت باعث کاهش شنوایی ناگهانی نمیشود و کاهش شنوایی ان بصورت تدریجی رخ میدهد.
اختلال کلیوی:
عملکرد و اناتومی کلیه میتواند در افزایش سن تغییر کند. تغیرات اناتومیک بدین گونه است که شریانهای کلیوی تغییر میکند و سیستم توبولار دچار تغییراتی میگردد.حال این تغییرات در افراد مسن همراه با تنشهای دیگر مثل بیماریها بروز میکند.اختلالاتی که در فرد با مشکل کلیوی میتوند بروز دهد با افزایش سن اختلال متابولیسم نمک,متابولیسم پتاسیم و اب است.افزایش سدیم یا نمک میتواند در هر فردی باعث ادم گردد.سطح پتاسیم خون بدن فرد میتواند تغییر کند زیرا داروهای مختلف بر روی ان تاثیر میگذارد و شرایط فیلترینگ گلرومول کلیه کاهش یافته است.اختلال در متابولیسم آب میتواند بصرت افزایش یا کاهشی رخ دهد.در کل این تغییرات باعث میشود تا الکترولیتی مایعات بدن تغییر کند و این تغییرات در استریاواسکولاریس بسیار مهم است. افرادی که با مشکلات کلیوی سروکار دارند میتوانند باعث کاهش شنوایی در فرکانسهای بالا گردند.
زوال عقلی یا دمانس:
در افراد سالخورده ویژگیهای دمانس یا زوال عقلی مشترک است که باعث کاهش عملکرد هوشی و شناختی میشود و میتواند مشکلات شغلی واجتماعی ایجاد کند.در جدول 4-4 این مشکلات را میبینید.شناخت دمانس از طریق تستهای هوشی,عکسهای مغزی, تستهای شناختی و روانی و ارجاعات پزشک متخصص اصعصاب انجام میگیرد.15% از افراد بالای 60 سال و 50% افراد بالای 80 سال دمانس را دارند.عوامل مختلفی در دمانس تاثیر دارد مثل: آنوکسی,آلزایمر و عدم موفقیت سیستمهای ارگانی,ایدز و التهاب داخل مغزی و یا سایر عوامل محیطی مثل الودگی با الومنیوم. در این افراد اختلال شنوایی و بینایی وجود دارد.
1-نقص در تفکر که بصورت اختلال در تعریف واژه و اختلال در تمایز کلمات میباشد
2- اختلال در قضاوت مداخله در مسائل خانوادگی
3-اختلالتی در سیستمهای بالاتر مثل آفازی,آپراکس و آگنوزیا
تغییرات شخصیتی در فرد
تعریف یک رابطه بین دمانس و کاهش شنوایی کاملا درست نیست ولی از انجایی که دمانس باعث کاهش قدرت شناختی میشود و کاهش شناخت با کاهش شنوایی ارتباط دارد میتوان این دو را باهم بررسی کرد.ولی در حالت کلی در افراد دمانس کاهش شنوایی بیشتر است .در طی یک مطالعه که رس و همکاران انجام دادند گزارش شد که کاهش شنوایی در افراد دچار دمانس بیشتر است و هرچه قدرت شناختی بیشتر کاهش یافته این کاهش شنوایی بیشتر شده است.
خلاصه:
در این بخش به تغییرات وابسته به سن در سیستم شنوایی پرداختیم و دریافتیم که علاوه بر افزایش سن بیماریها و شرایط دیگری میتواند بر روی کاهش شنوایی تاثیر گذارد لذا ادیولوژیست باید نسبت به این شرایط آگاه باشد.ادیولوژیست میتواند بعنوان یک عضومهم از تیم به بقیه اعضا افراد درباره کاهش شنوایی و تبعات آن توضیح دهد.انچه بسیار مهم است این است که فرد ادیولوژیست با سایر تخصص ها در ارتباط باشد و بتواند بیماران را ارجاع دهد

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید