خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

عفونت قارچی گوش

عفونت قارچی گوش

به طور معمول، در عفونت قارچی، گوش شروع به قرمز شدن می کند و پوست قسمت بیرونی گوش پوسته پوسته می شود. ممکن است شروع به خارش کند و کاملاً ناراحت کننده شود. ممکن است متوجه ترشحاتی شوید که از مجرای گوش خارج می شود.

 خارش اگر با عفونت های قارچی همراه شود، بدتر از سایر انواع عفونت گوش است. جدای از این، علائم عفونت قارچی گوش اغلب مشابه عفونت های گوش ناشی از میکروب ها (باکتری ها) است. این بدان معنی است که پزشک شما ممکن است برای شروع قطره های آنتی بیوتیکی گوش تجویز کند و ممکن است تنها زمانی به عفونت قارچی مشکوک شود که درمان موثر نباشد.

عفونت قارچی گوش چیست؟

نوعی عفونت گوش به نام اتومیکوزیس وجود دارد که توسط قارچ ایجاد می‌گردد. این نوع عفونت قارچی، معمولاً در مناطق گرمسیری و در رطوبت بروز پیدا می‌کند و مجرای گوش خارجی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مجرا از پرده گوش شما شروع می‌شود و تا خارج گوشتان ادامه پیدا می‌کند.

در برخی موارد دیده شده است که عفونت قارچی، گوش میانی را نیز درگیر می‌کند. طبق آمار و بررسی‌های انجام شده، حدود ۱۰ درصد عفونت‌های مجرای گوش خارجی توسط قارچ‌ها ایجاد می‌شود. عفونت قارچی گوش می‌تواند موجب خشکی پوست، التهاب و ترشحاتی با بوی ناخوشایند در ناحیه مجرای گوش شود.

علائم ابتلا به عفونت قارچی گوش چیست؟

  • افت شنوایی
  • احساس کیپی گوش
  • پوسته پوسته شدن و قرمزی گوش خارجی
  • خارش
  • درد و التهاب
  • احساس زنگ زدن گوش
  • ایجاد ترشحات گوش (این ترشحات می‌توانند به رنگ سفید، زرد، سیاه، سبز یا خاکستری باشد.)

 چه کسانی دچار عفونت قارچی گوش می شوند؟

عفونت قارچی گوش در افرادی که در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری زندگی می کنند شایع تر است. همچنین در افرادی که ورزش های آبی زیادی مانند غواصی و موج سواری انجام می دهند، بیشتر دیده می شود. در تابستان بیشتر از زمستان رخ می دهد.
حدود 1 نفر از هر 8 نفر مبتلا به عفونت قسمت بیرونی گوش (اوتیت خارجی) عفونت قارچی دارند.

کلینیک سمعک برتر

علت عفونت قارچی گوش چیست؟

آسپیرژیلوس یک قارچ رایج است که هم در داخل خانه و هم فضای باز وجود دارد. ما روزانه به طور مرتب این قارچ را تنفس می‌کنیم و مشکلی نیز برای ما ایجاد نمی‌شود، اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در صورت تماس با قارچ‌ها راحت‌تر از دیگران مبتلا به این بیماری می‌شوند. افرادی که در مناطقی با آب و هوای گرم زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض این دسته از قارچ‌ها هستند؛ زیرا قارچ‌ها در مناطق گرم و مرطوب بهتر رشد می‌کنند.

یک دلیل دیگر عفونت قارچی گوش، افزایش مصرف آنتی بیوتیک و استروئید است. متخصصان با بررسی‌های انجام شده بر روی افراد جوان مبتلا به اتومیکوز به این موضوع رسیده‌اند که اغلب آن‌ها از قطره‌های آنتی بیوتیک گوش حاوی افلوکساسین برای درمان ترشحات گوش استفاده کرده اند. شایان ذکر است که این دسته از آنتی بیوتیک‌ها بر سطح PH گوش تاثیر می‌گذارند و با از بین بردن باکتری‌های رقیب، رشد قارچ را آسان‌تر می‌کنند.

از دیگر دلایل عفونت قارچی گوش می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شنا کردن در استخر آلوده
  • زخم شدن گوش در اثر استفاده از گوش پاک کن یا سمعک
  • خشک نکردن مجرای گوش خارجی بعد از حمام
  • بیماری‌های مزمن مانند اگزما
  • بد شکلی گوش برخی از افراد (خشک و تمیز کردن این دسته از افراد سخت بوده و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت قارچی در آن‌ها بالا است.)

جرم گوش (سرومن) از پوشش گوش در برابر قارچ محافظت می کند، بنابراین هر چیزی که میزان موم را کاهش دهد (مانند پاشیدن آب دریا به داخل کانال گوش و استفاده بیش از حد ازگوش پاک کن) باعث ایجاد عفونت قارچی می شود. اگزمای پوست داخل گوش می تواند عامل خطر دیگری برای عفونت قارچی باشد.

 دمای بیرون نقش مهمی ایفا می کند. قارچ ها در گرما سریعتر رشد می کنند، بنابراین در آب و هوای گرم بیشتر رایج است.
از هر 10 عفونت قارچی 9 مورد به دلیل قارچ متعلق به گونه آسپرژیلوس و بقیه توسط قارچی از گونه کاندیدا ایجاد می شود .

درمان عفونت قارچی گوش

زمانی که عفونت قارچی گوش تشخیص داده شود، بلافاصله پزشک درمان صحیح را تجویز می‌کند که عمدتاً شامل قطره گوش، کرم موضعی یا داروهای خوراکی می‌باشد:

  • ابتدا لازم است که پزشک گوش را تمیز کند که برای اینکار ممکن است از ابزار مکش استفاده کند. با تمیز کردن گوش، تجمع موم از بین رفته و باعث تاثیرگذاری بهتر دارو می‌شود. در مرحله بعدی، گوش را تا حد امکان خشک می‌کند تا بستر رشد قارچ از بین برود. به این نکته توجه کنید که گوش‌های خود را با پنبه و… تمیز نکنید، زیرا ممکن است وضعیت بدتر از قبل شود.
  • این امکان وجود دارد که پزشک برای درمان این عفونت، قطره‌های گوشی تجویز کند تا عفونت قارچی گوش را درمان کرده و از بروز دوباره آن جلوگیری کند.
  • شایان ذکر است که داروهای ضد قارچ ممکن است به صورت کرم موضعی نیز باشند که بر روی گوش خارجی مالیده می‌شوند. این دسته از داروها می‌توانند قارچ را درمان کرده و پوسته تشکیل شده بر روی گوش را نرم‌تر کنند تا داروها موثرتر باشند و به خوبی نفوذ کرده و فرایند درمانی شروع شود.
  • داروهای خوراکی نیز برای درمان عفونت قارچی گوش وجود دارد که شامل ایتراکونازول یا ووریکونازول می‌باشند. این دسته از داروها برای عفونت‌های شدیدتر یا عفونت‌هایی که مصرف داروی موضعی برای آنها دشوار است، بهترین گزینه هستند. علاوه بر این مورد، برخی از اقسام عفونت‌های قارچی در برابر قطره‌های گوشی مقاوم هستند؛ در نتیجه باید از درمان‌های خوراکی استفاده کرد تا تاثیر درمانی بهتری را مشاهده نمود.

جمع‌بندی

همیشه علائم عفونت قارچی گوش باید توسط پزشک ارزیابی شود تا تشخیص درستی صورت بگیرد و به دنبال آن بتوان، روش درمانی مناسب و موثری را شروع کرد. با تشخیص و درمان به موقع، می‌توان از عوارض و آسیب های گسترده تر در آینده جلوگیری کرد.

 

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید